Home / Nieuws / Irish Open 2020

Irish Open 2020

Met onze club hebben we deelgenomen aan de Open Irish World Cup Wako in Dublin. Het toernooi staat bekend als het grootste vechtsport evenement van Europa met full contact, light contact en pointfighting. Van onze club ben is coach Nanne Boonstra afgereisd met Damian Louws en Nina Meppelder.

Vorige weekend behaalde beide sporters nog goud tijdens het Top Ten open in Duitsland. Damian in de categorie junioren light contact -74 kg en Nina bij +75kg senioren.

Tijdens de World cup in Ierland startte Damian Louws in de categorie junioren -74 kg light contract. Nina Meppelder deed mee aan 3 onderdelen: light contact +75 kg senioren dames, pointfighting +70 kg senioren dames en grant champion pointfighting.

Damian kwam vrijdag 28 februari in actie. Na een goede eerste ronde tegen zijn Engelse tegenstander kwam hij in de 2e ronde op achterstand. Hij wist nog te herstellen maar verloor helaas net.

Nina won haar voorrondes op vrijdag van Engeland en stond zaterdag in de halve finale tegen Engeland. Deze won ze met overmacht. In de finale gaf haar tegenstander uit Engeland op nadat Nina haar flink had geraakt met twee achterwaartse schoppen. Goud light contact senioren dames!

Bij pointfighting starten ze heel goed en wist te winnen van Engeland en Italië. Na een verlenging verloor ze net met 1 punt verschil van haar Russische tegenstander. Uiteindelijk een mooie 3de plaats!

Grand champion pointfighting op zondag, haar 3 onderdeel, is een open categorie waar iedereen onafhankelijk van gewicht zich kan inschrijven. Helaas verloor ze haar 1e wedstrijd in de verlening. Goed gevochten.

Mooie prestaties op dit zeer druk bezochte toernooi.