Home / Nieuws / Opstarten COVID-19-trainingen Taekwondo Middelburg

Opstarten COVID-19-trainingen Taekwondo Middelburg

Trainingen

Gelukkig mogen we weer starten met de trainingen. Dit zullen we in ieder geval tot de zomervakantie doen in de voetbalkooi (met kunstgras) bij locatie Sporthal De Kruitmolen.

Vanaf dinsdag 2 juni zullen we twee keer per week trainen, op dinsdag en op vrijdag. De laatste training voor de zomervakantie zal (zoals het er nu naar uitziet) op vrijdag 10 juli plaatsvinden.

De eerste twee weken (2, 5, 9 en 12 juni) zullen de trainingen 30 minuten duren. Als alles goed verloopt, zullen de trainingen daarna 45 minuten duren. De trainingstijden zijn als volgt:

Tijdstip Dinsdag & Vrijdag* Leeftijd
17.15-18.00 (17.10 aanwezig) 5 t/m 9 jaar
18.15-19.00 (18.10 aanwezig) 9 t/m 12 jaar
19.15-20.00 (19.10 aanwezig) 13 jaar t/m 60 jaar

Bij slecht weer komen de trainingen te vervallen.

Tijdens iedere training zal er een corona-verantwoordelijke aanwezig zijn. Deze verantwoordelijken houden toezicht op het gebruik van de trainings-accommodatie en de juiste toepassing van de protocollen (voor- , na- en tijdens de trainingen). Deze verantwoordelijken zijn duidelijk herkenbaar aanwezig op de locatie.

De corona-verantwoordelijke is eindverantwoordelijk voor het naar huis sturen van sporters waarbij wordt getwijfeld aan de gezondheid. Daarom is het van belang dat er voor kinderen die niet alleen naar huis mogen, een telefoonnummer wordt meegegeven (in hun tas/jas) waarop ouders of verzorgers bereikbaar zijn tijdens de training.

Hieronder nog een paar afspraken

5 t/m 9 jaar en 9 t/m 12 jaar

 • Halen en brengen           
  Kinderen wassen thuis hun handen voordat zij naar de sportlocatie komen. Kinderen worden door ouders op de parkeerplaats bij de Kruitmolen afgezet, zij hebben hun sportkleding al aan. De kinderen lopen zonder ouders naar het hek en worden opgevangen door de corona-vertegenwoordiger. Deze wacht tot 17.10 uur (5 t/m 9 jaar) of 18.10 uur (9 t/m 12 jaar). De kinderen gaan tegelijkertijd het veld op. Als de training is afgelopen, verlaten de kinderen het veld en gaan zij met hun ouders mee naar huis. Het is belangrijk dat de kinderen niet eerder aanwezig zijn bij het veld en ook na afloop meteen de locatie moeten verlaten.
 • Afstand                             
  Kinderen mogen wel dicht bij elkaar, de trainer houdt 1,5 meter afstand van de kinderen. Deze regels worden ook met kinderen besproken.

13 jaar en ouder

 • Halen en brengen           
  Sporters komen zelfstandig op de fiets of met de auto. Bij aankomst lopen zij direct in sportkleding naar het hek. Zij worden opgevangen door de corona-vertegenwoordiger. Na afloop van de training moeten zij de sportlocatie meteen verlaten.
 • Afstand                             
  Alle sporters houden 1,5 meter afstand tot trainers en elkaar.

Overig:

 • De kleedruimtes/toiletten zijn niet beschikbaar.
 • Zorg voor een eigen drinkfles/bidon met water.
 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19).

Regelgeving in verband met COVID-19

Als bestuur stellen we de gezondheid van trainers, leden en hun familie voorop. Tijdens de trainingen worden de eisen van het RIVM, het NOC-NSF en de Gemeente Middelburg opgevolgd. Het volgende vinden we daarbij erg belangrijk:

Wij verplichten niemand, geen vrijwilliger, geen trainer, maar ook geen kinderen of ouders/verzorgers. Indien je of u om welke reden dan ook het verstandig vindt om niet te komen trainen, trainen te geven of je op andere wijze voor de club in te zetten, dan is hier voor het volle begrip. In deze periode van waakzaamheid is wat ons betreft de gezondheid van jezelf en je gezin de hoofdzaak. Daarnaast zijn er mogelijk andere afspraken gemaakt met ouders, opa’s en oma’s of de werkgever die het onmogelijk maken om deel te nemen.

EHBO: We gaan er vanuit dat de kinderen die naar het veld komen geen klachten hebben. Mocht er zich een ongeluk of blessure voordoen, dan kan de trainer het betreffende kind gewoon helpen/aanraken. Voor en na de hulp altijd handen wassen.

De regels van het Rijk, RIVM en NOS*NSF zijn hier te vinden:

Top