Home / Nieuws / Een mooi wedstrijdverslag van Tijmen over het NK in Helmond

Een mooi wedstrijdverslag van Tijmen over het NK in Helmond

Leest hieronder het wedstrijdverslag van Tijmen!

Bedankt Tijmen ontzettend leuk.

 

Verslag Tijmen op het Nederlands Kampioenschap te Helmond 19 november 2017.

Vandaag waren we al in de buurt van het sportcomplex dus voor ons maar een paar minuten rijden. Ik heb overnacht op een boerderij en we sliepen allemaal best slecht, maar eenmaal met mijn wedstrijd dobok aan en trainingspak wilde ik maar een ding: Naar het NK! Eerst even ontbijten en we vertrokken vroeg naar het sportcomplex.

Toen we aankwamen zagen we al meer vrienden en de coaches waren er ook, ik kreeg mijn deelnemerskaart en we zochten met z’n allen een fijne plek in de zaal voor onze tassen en gingen meten en wegen. We waren met een aardig aantal van de club dus supergezellig, ik was ook wel nerveus want ik wilde zo graag kampioen van Nederland worden!

Na de openingsceremonie liepen we met onze club de tuls nog even door en toen was ons programmanummer aan de beurt. Damian zat ook bij mij in de poule en we werden gecoacht door Boosabum Aernout. Het ging heel snel, er waren 17 jongens in de poule en ik zag hoe Damian door de eerste ronde heen kwam, yes! Ik was aan de beurt en versloeg de eerste, tweede en derde en zonder dat ik het eigenlijk goed wist was ik in de finale belandt. En ik werd Nederlands Kampioen! Zo blij met deze gouden plak. Damian had het ook goed gedaan, hij werd derde en ook zijn zusje werd derde. We mochten al snel op het podium onze medailles ontvangen.

Even naar de tribune op de foto voor pappa en mijn opa was er ook! Heel fijn. Ik ging snel eten, drinken en was eigenlijk al snel voorbereid voor het sparren. Jammergenoeg waren we daar pas uren later mee aan de beurt dus we keken naar andere wedstrijden en bleven actief door lekker met elkaar een beetje te trainen voor sparren. Eigenlijk had ik de tijd niet zo in de gaten. Coach Aernout haalde ons op en we gingen op veld 2 om te sparren. Ik was wel even nerveus maar had een plan, wachten en zien wat de ander doet en … ja ik ga niet alles verklappen natuurlijk!  Mijn tegenstander kreeg al snel 4 punten, ik maakte er twee maar verloor dus de pot. Ik lag eruit. Maar ik was er niet droevig om, kreeg een boks van iedereen en ik genoot van de wedstrijden om me heen en keek uit naar het laatste onderdeel springtechnieken.

We wachtten wel erg lang op onze beurt, alles liep ook nog best uit maar we vermaakten ons nog altijd prima! Bij het springen had ik een keer gemist en een keer geraakt, ik was niet door voor de finale rondes. We keken hoe hoog de andere deelnemers schopten en toen was de dag voor mij toch echt voorbij. We vertrokken met een enorme medaille richting huis, blij moe en voldaan van een heel leuk NK 2017. Op naar 2018, ik ben erbij!

Alle winnaars van Taekwondo Middelburg gefeliciteerd,

Boks van Tijmen

 

Top