Home / Nieuws / Een verslag van Tijmen Kranz over zijn dag in Utrecht!

Een verslag van Tijmen Kranz over zijn dag in Utrecht!

Vanmorgen ging de wekker wel heel vroeg, we vertrokken half zeven richting Utrecht naar ITF The Battle.
Ik was heel erg zenuwachtig maar toen we binnenkwamen stonden teamgenoten Damian en Lynn al te wachten en de rest van TKD Middelburg kwam kort erna aan. We verzamelen in de kantine en krijgen onze deelnemerskaart met instructies van Sabum Nanne.

Na wegen en meten kwam de openingsceremonie en al snel stonden ik en Damian bij de mat klaar voor tuls. Er waren veel deelnemers in onze poule, wel 34 totaal!
Aernout was vandaag onze coach. Wel spannend omdat de tuls verplicht waren en van tevoren werden bepaald, nieuw voor mij en Damian maar we begrepen t al te goed.
Damian was ook ver gekomen en helaas met drie stemmen tegen verloor hij de ronde net.  Ik ging elke ronde door en belandde in de finale, won met de “dan gun” tul goud!

Toen even eten en drinken, kijken bij de wedstrijd van onze teamgenoten en dan… klaar maken voor sparren.

Damian en ik sparden voor t eerst in de wedstrijd 7th tot 5th gup, we hebben allebei half groen dus focussen!
Ik won mijn eerste partij met 2-1, op t nippertje kreeg ik de twee punten! De volgende wedstrijd liep uit op golden point, die verloor ik en toen mocht ik voor de 3e of 4e plek sparren, ik won met golden point met een dollio. Ik kreeg een bronzen medaille en wat was ik blij!

We supporten de sparring wedstrijd van Alicia en Damian en ik mochten nog starten aan het onderdeel springtechniek, een jongen had als enige het plankje geraakt en won, dat plankje was mij te hoog.

We keken met het team Taekwondo Middelburg naar Nina haar sparring wedstrijd en wat waren we onder de indruk! Ze werd eerste! Yes!

Ik ging heel blij met pappa en mamma en twee medailles weg, op naar de volgende wedstrijd! Wat een  fijne dag met veel sportieve gezelligheid. Bedankt voor de coaching Aernout! En alle leden van TKD Middelburg krijgen een sportieve boks.
BOKS

Groetjes,
Tijmen Kranz

 

Top