Home / Nieuws / Europees Kampioenschap in Maribor

Europees Kampioenschap in Maribor

 

Afgelopen 5 dagen stond in het teken van de Europees Kampioenschappen ITF Taekwondo in Maribor, Slovenie (itfec2018.eu). Vanuit Taekwondo club Middelburg waren drie sporters geselecteerd voor de Nederlandse selectie om Nederland, samen met 30 andere sporters, Nederland tijdens het EK te vertegenwoordigen.

Voor Faris Errahmouni was het zijn debuut. Deze junior van 15 jaar kwam individueel uit op het onderdeel sparren  -68 kg. Met teams was hij geselecteerd voor het Nederlandse sparren heren team. Op vrijdag mocht hij zijn eerste internationale wedstrijd beginnen tegen de Poolse tegenstander (Powel Wozniak). Faris begon goed aan zijn partij, maar kwam helaas toch op een achterstand. De Pool was sterk en zetten hem goed onder druk. Faris stapte goed weg en maakte mooie punten. Hij bleef heel goed kijken en maakte punten met stoten en ronde schoppen. De achterstand probeerde Faris in de 2e ronde terug te pakken, maar zijn tegenstander bewoon behendig om Faris heen. Faris heeft heel goed gevochten en veel geleerd. De volgende keer komt hij sterker terug. Het Junioren heren team kwam zondag in actie. De eerste ronde stonden de 6 jongens uit Nederland direct tegen de favoriet, het junioren heren team uit Slovenie. Het junioren heren team uit Slovenie heeft bewezen een geduchte tegenstander te zijn. Het team behaalde uiteindelijk zilver. Het junioren team uit Rusland behaalde goud. Faris heeft goed gepresteerd tijdens zijn eerste internationale avontuur. We gaan nog meer van hem zien in de toekomst.

Noury Mahassen kwam voor de 2e keer uit voor Nederland op een internationaal toernooi. Ook dit keer was hij geselecteerd voor het onderdeel sparren -70 kg. Op zaterdag kwam hij in actie tegen de uit Ierland afkomstige Greg Sheehan. Noury kwam goed in de partij en wist zijn tegenstander met zijn voorste been goed te schoppen en maakte duidelijke punten met stoten naar hoofd en lichaam. Ook zette hij zijn tegenstander heel goed onder druk en wist hem ook uit het veld te schoppen. De Ier maakte helaas een mooie hoofdtreffer waardoor Noury achter kwam te staan in punten. Het bleef tot het einde van de wedstrijd spannend, maar helaas wist Noury de partij niet meer in zijn voordeel om te zetten. Noury kan terug kijken op een mooie wedstrijd.

Ook Nina  Meppelder was als gebruikelijk aanwezig op dit EK. Nina is inmiddels een vast gezicht binnen de Nederlandse selectie en ging mee om haar Europese titel van vorig jaar te prolongeren. Nina, die haar sport combineert met haar studie aan het Erasmus MC (ze is pas net geslaagd voor haar diploma), was in topvorm en heel gretig om al haar tegenstander te verslaan. Bij sparren (senioren dames, +75 kg) moest ze zaterdag  (door een vrij loting) twee keer in actie komen. In de eerst ronde stond ze tegen de Noorse Lise Grannesby en in de tweede tegen de uit Slovenie afkomstige Jerneja Jenserle. Van beide dames wist ze met overtuiging te winnen. Tegen de Noorse koos Nina zelf de aanval en wist de Noorse regelmatig het veld uit te schoppen en op het hoofd te schoppen. Tegen de Sloveense ging ze meer op de counter vechten en liet ze haar tegenstander naar voren komen. Door goed achteruit te vechten en opzij te draaien maakte mooie punten met stoten naar het hoofd en lichaam. Nina was de sterkste in haar poule en ging met een goude medialle naar huis!

Op zondag stond team sparen senioren dames team op het programma. Met 6 andere senioren dames wisten ze de finale te halen. Het team uit Ierland bleek helaas net iets te sterk waardoor ze met zilver genoegen moesten nemen. Nina tijdens het team sparren al haar wedstrijden gewonnen. Ze hebben gevochten tegen Noorwegen, Polen, Italie en Ierland.

De gehele Nederlandse selectie behaalde de 9e plek in het medailleklassement. In totaal deden 28 landen mee. Rusland staat op 1, gevolgd door Roemenie en Noorwegen.

 

Top