Home / Nieuws / Medailleregen voor TKD Middelburg op Fuji Mae Kids cup in Schijndel

Medailleregen voor TKD Middelburg op Fuji Mae Kids cup in Schijndel

Zondagochtend kwart over zes, het is nog donker en stil op straat als we richting de Kruitmolen rijden. Stiekem vraag ik me af waar we aan begonnen zijn….het is wel erg vroeg….

Na een rit van 1,5 uur komen we aan bij de sporthal in Schijndel. Als we helemaal compleet zijn gaan de sporters zich omkleden, krijgen de scheidsrechters Lionel en Mahyar instructie, zoeken de ouders (en zus) een plaatsje op de tribune en bestuderen de coaches de wedstrijdplanning.

Er worden tuls gelopen op 8 verschillende velden, het sparren zal plaats vinden op zes velden en daarna/tussendoor ook nog springen.

Na een korte warming-up met alle 220 deelnemers begint het toernooi. Iedereen moet als eerste tuls lopen en dat gaat super goed! De eerste medailles voor Taekwondo Middelburg zijn meteen binnen….het valt op dat de deelnemers aan elkaar gewaagd zijn, maar Ayman loopt heel overtuigend en haalt de eerste gouden medaille binnen. Merel en Puck mogen een zilveren medaille in ontvangst nemen, Bohao en Micha een bronzen medaille en Indah valt jammer genoeg net buiten de prijzen met een mooie vierde plaats.

Dan kan het sparren beginnen. Onder leiding van een enthousiaste Menghi warmen de sporters van TKD middelburg op. En ja hoor….onze sporters laten zien dat ze niet voor niets zo hard trainen, ze mogen allemaal plaats nemen op het podium! Echt ongelofelijk knap!!!

Bohao, Merel en Micha behalen een mooie eerste plaats, Puck en Indah gaan voor zilver en Ayman mag deze keer een bronzen medaille om zijn nek hangen.

En dan het laatste onderdeel; het springen. Dit onderdeel is op lengte ingedeeld en er zijn hele grote groepen gemaakt. Voor Ayman, Indah en Micha is het genoeg geweest, deze keer jammer genoeg geen podiumplaats. Bohao mag zijn derde medaille ophalen, een knappe derde plaats in een hele grote poule. Ook Merel mag voor de derde keer het podium betreden en weer de hoogste trede; weer een gouden medaille! Tot slot mag Puck laten zien hoe hoog ze kan springen. Het lijkt nog even spannend te worden, maar na een spannende finale laat ook Puck op overtuigende wijze zien dat ze goud verdient!

Grote complimenten voor deze enthousiaste sporters die er met elkaar voor gezorgd hebben dat het een superleuke, gezellige dag is geworden. Ze bleven elkaar aanmoedigen, gaven elkaar veel complimenten en vormden echt een team! En natuurlijk de coaches die van het begin tot het eind klaar hebben gestaan voor de sporters. Maar laten we vooral niet de scheidsrechters vergeten die de hele dag in de sporthal hebben gezeten om ervoor te zorgen dat onze sporters konden deelnemen  aan dit toernooi. Zonder scheidsrechters, geen toernooi…Bedankt!

Na een heerlijke maaltijd als echte New Kids in Maaskantje, rijden we weer richting Zeeland

En ja….als je dan na een lange dag in de sporthal terugdenkt aan al die enthousiaste, vrolijke gezichten ziet, dan weet je dat je volgende keer gewoon weer zo vroeg op zal staan op een zondagochtend. Op naar het volgende toernooi…..

Top