Home / Nieuws / NK Taekwondo in Best – 12 november 2022.

NK Taekwondo in Best – 12 november 2022.

NK Taekwondo in Best – 12 november 2022.

Vorig weekend op zondag 12 november hebben wij na 2 jaar weer het NK Taekwondo gehad en we waren er met een hele groep. We vertrokken om 06.45 vanaf de kruitmolen richting de sporthal in Best. Toen we aankwamen konden we met de deelnemers en coaches gelijk naar de meting en weging terwijl scheidsrechter Lionel zich klaar maakte voor de dag die hem te wachten stond.

Iedereen op gewicht en op lengte dus we konden zonder problemen beginnen aan de opwarming voor tuls van Gio en Lize die als eerste mochten beginnen. Ze hebben allebei heel goed en mooi gelopen maar helaas buiten de prijzen gevallen, terwijl Gio en Lize hun tuls aan het lopen waren stonden Micha en Tijmen klaar om te gaan power breaken. Dit ging niet zo heel goed maar de focus lag bij beiden ook op een ander onderdeel.

Nu was het tijd voor Milan en Lynn om tuls te lopen, Lynn moest gelijk tegen een van de beste uit de poule en heeft daar helaas verloren maar volgende keer wint ze! Milan aan de andere kant heeft ook mooi gelopen en heeft daarmee een medaille weten te binnenslepen, hij is 2de geworden!

Nadat de tuls van de jeugd klaar was begon het sparren met Koen die het mocht aftrappen, na het vorige toernooi heeft Koen hard getraind en dat was te zien! Helaas net buiten de prijzen gevallen maar alleen maar progressie gezien. Na Koen mocht Lize nog een keer aan de slag voor springen, heel goed gedaan maar helaas ook buiten de prijzen. Het ging heen en weer want daarna mocht Koen weer gaan klaarstaan voor het powerbreaken, daar zat veel kracht achter maar helaas net niet genoeg. Toen mochten Lynn en Milan gaan opwarmen om na elkaar te gaan sparren. Lynn mocht als eerste en moest eerst tegen een meisje waar ze mooi van had gewonnen, gelijk naar de finale tegen een hele goede dame waarvan ze jammer genoeg van had verloren maar desalniettemin is Lynn 2de geworden! Milan was daarna aan de beurt en heeft z’n tegenstander flink in elkaar geslagen, 1ste  plek voor Milan! Daarna mochten Gio, Lynn en Milan springen, alle drie heel goed gedaan maar net geen medailles kunnen pakken behalve Milan die nogmaals 1ste is geworden!

Daarna was tijd voor junioren om echt te beginnen met tuls. Damian, Tijmen en Micha moesten allemaal tegelijkertijd dus er moest naar 2 velden gekeken worden. Damian was de eerste 2 rondes door maar had daarna helaas net verloren dus net buiten de prijzen. Tijmen stond gelijk tegen een van de beste uit de poule en had daarvan net aan verloren. Terwijl Damian en Tijmen bezig waren moest Micha al lopen en is hij 2de geworden! Daarna als laatste van de dag moest Micha nog sparren tegen een hele grote gast, goed gevochten maar helaas toch verloren. 2de plek voor Micha bij het sparren. Uiteindelijk een hele leuke, leerzame en spannende dag gehad. Op naar de volgende keer!

Wilt u meer weten over het NK Taekwondo kijk dan eens in sportdata.
Meer informatie over de lestijden van Taekwondo Middelburg treft u hier.

Top