Home / Nieuws / NI-KKO Roma Open 2018 – 24 en 25 februari

NI-KKO Roma Open 2018 – 24 en 25 februari

Afgelopen weekend reisde een delegatie van Taekwondo Middelburg af naar Italië-Rome voor de internationale wedstrijd NI-KKO Roma Open. De deelnemers, scheidsrechter en coaches Nina Meppelder, Raven Struijk, Taher Hassan, Lynn en Damian Lissenburg, Camiel Goedhart en Tijmen Kranz reisden per vliegtuig af naar Rome om allereerst de wedstrijden van meervoudig wereldkampioene Nina Meppelder te coachen en aan te moedigen. Het was een geweldige ervaring voor iedereen want er waren veel internationale grootheden aanwezig.

Zaterdag 24 februari begon vroeg, de pupillen kregen die ochtend V.I.P. tul en sparren training van coach Raven Struijk die later op de dag paraat stond als coach voor Nina Meppelder. De pupillen en familie waren die middag de aanwezige grootste fans tijdens de sparring wedstrijd en Meppelder won in haar categorie Senior Sparring dames zwart +62 kg onder coaching en begeleiding van Raven Struijk. De partijen waren spannend, Nina won van de Sloveense Ursa Terdin en naderhand in de spannende finale van de Noorse Linn Anita Lundanger. Later op de dag was het voor Nina de grote uitdaging om Grand Champion te worden in alle gewichtsklassen voor dames. Het was een overwinning voor Nina Meppelder na een pittige finale tegen de Poolse tegenstandster Karolina Konik (Europees Kampioen -62 kg).
Supporters van Taekwondo Middelburg waren net zo blij en trots als Nina zelf. Nina leverde een geweldige prestatie en won mooie prijzen waaronder een enorme beker, een mooi geldbedrag, goodiebags met dobok en een set unieke NI-KKO Roma open hand en voet beschermers. De dag is door Taekwondo Middelburg feestelijk afgesloten met een gezellig etentje onderling.

Zondag 25 februari stond in het teken van Ni-KKO Open Roma voor Taekwondo Kids, de gehele ochtend was gevuld met de onderdelen tuls en sparring voor gekleurde banders en zwarte banders. Het was vroeg voor de meting van de pupillen en na de opening was Lynn Lissenburg (8 jaar) aan de beurt met tuls voor gemixt gele en half groene banders. Ze won twee keer met van haar Italiaanse tegenstanders maar de derde tegenstander won van Lynn. Ondertussen was Camiel Goedhart (7 jaar) begonnen aan zijn onderdeel tuls gele en half groene banders. Om kwart voor tien was Damian Lissenburg (10 jaar) aan de beurt, hij liep tuls voor groene banders tot half blauw en had een grote poule met kinderen uit Israël, Polen, Engeland en uiteraard Italië. De eerste wedstrijd was Damian door naar de tweede ronde, erna moest Damian tegen de uiteindelijke winnaar van de poule en verloor. Tijmen Kranz  (9 jaar) was aan de beurt voor zijn categorie groen en half blauwe banders, een grote poule van bijna dertig kinderen waaronder uit Oekraïne, Spanje, Engeland en Italië. Hij won alle rondes tot aan de finale, deze was tegen een Italiaanse jongen en verloor maar mocht het podium op om een prachtige zilveren medaille in ontvangst te nemen. Coach Taher was enorm trots! Alle deelnemers van Taekwondo Middelburg moesten nu klaarstaan voor hun sparring wedstrijd. Alle pupillen waren in een andere poule ingedeeld en de coaches hadden hier goed op ingespeeld. Camiel en Lynn werden gecoacht door Raven, Damian door Nina en Tijmen door Taher. Camiel vocht tot aan de halve finale met mooie hoge schoppen. Hij werd derde en mocht zijn applaus en medaille op het podium in ontvangst nemen. Niet te vergeten dat de regels bij deze internationale wedstrijd zo was dat in plaats van punt-stop-sparren de pupillen 1.30 minuten doorvechten met hun tegenstander zonder op het hoofd stoten, andere regels dan normaal voor de pupillen van Taekwondo Middelburg. Damian vocht goed gefocust en verloor helaas zijn eerste partij. Zus Lynn was ondertussen ook met haar gevecht bezig en met goede hoge schoppen en felle aanvallen verloor ze helaas haar eerste ronde.

Tijmen begon aan zijn eerste gevecht en won van zijn Italiaanse tegenstandster. Erna won hij een spannende wedstrijd waar hij mooie punten maakte met veel hoge schoppen en ging ook hier door tot de finale, de finale verloor hij van zijn Italiaanse tegenstander, maar mocht hier weer een zilveren medaille in ontvangst nemen op het podium.

Alle deelnemers en coaches pakten hun tassen en opgefrist ontmoette iedereen elkaar bij het Colosseum voor wat mooie groepsfoto’s. Door de heftige regenval die onophoudelijk bleek, had iedereen besloten om een restaurant op te zoeken en gezamenlijk te proosten op alle overwinningen en mooie momenten tijdens de Roma Open. Het werd erna zowaar droog, nog even wat prachtige monumenten en straatbelevingen opdoen tot het echt avond werd. Iedereen genoot aan lange tafels van de Italiaanse keuken.

De volgende dag zou iedereen vertrekken vanaf de luchthavens in Rome, maar een verassend dik pak sneeuw gooide flink wat roet in het eten. Bijna alle vluchten zijn die dag gecanceld. Dan maar verplicht nog een dag extra genieten van wat Italië te bieden heeft. Het was een mooie en goede ervaring voor alle deelnemers, scheidsrechters en coaches, een ontzettend goed georganiseerd evenement (Dank aan organisator Grand Master Wim Bos) en een onvergetelijk verblijf en reis.

 

Team Taekwondo Middelburg

 

Klick hier voor de foto’s:

Top