Home / Nieuws / PZC – Open Zeeuws kampioenschap taekwondo professionaliseert

PZC – Open Zeeuws kampioenschap taekwondo professionaliseert

Merel (rode helm) uit Middelburg in aktie © Oreel Ruben


Open Zeeuws kampioenschap taekwondo professionaliseert

MIDDELBURG – Bij het open Zeeuws kampioenschap taekwondo, dat zondag voor de vijftiende keer in Middelburg gehouden werd, is een kwaliteitsslag gemaakt. Dat was het duidelijkst zichtbaar met het nieuwe elektronische puntensysteem.

De ‘Open Zeeuwse’ maakt deel uit van de zogenoemde Master Series. De vijf grootste toernooien in Nederland zijn gaan samenwerken, onder meer om de sport te professionaliseren.

Van die vijf is het toernooi in Middelburg dit kalenderjaar de eerste. Boonstra: ,,We hebben met z’n allen dat nieuwe systeem aangeschaft, met allemaal laptops, tv-schermen en software. Zoiets kost 50.000 euro. Voor één toernooi is dat niet te doen, voor vijf wel.”

Later dit jaar zijn nog de Holland Cup, The ITF Battle, het NK en de Dutch Open. Bij die toernooien kunnen ze de Middelburgse ervaringen met de nieuwe elektronica meenemen. Soms lagen de wedstrijden zondag even stil, omdat er even iets haperde. Maar voor de taekwondoka’s, de coaches en de supporters waren de wedstrijden wel heel goed te volgen.

Toen Boonstra in 2002 begon, was het toernooi van vergelijkbare grootte, maar wel anders georganiseerd. ,,We hebben altijd tussen de 270 en de 330 deelnemers gehad”, vertelde de voorman van Taekwondo Middelburg. ,,Maar destijds waren er nog niet zo heel veel toernooien. Nu zijn er juist wel veel en moet je hard je best doen om hetzelfde aantal deelnemers te trekken. Vandaar ook dat we ons willen blijven ontwikkelen.”

Bron: PZC 21-03-2017

Top